Orkesterissa

 

Muusikko-pianisti

Orkesteripianistin työ on vaihtelevaa, haastavaa ja välillä rasittavaa.  Soittimia on useasti monta ja musiikki uusinta uutta. 


Soittimia ovat mm syntetisaattori, sämpleri, celesta, harmooni ja piano.  Lempisoittimeni pianon ohella on polkuharmooni, vanha kansakoulujen sydän.  Sen ääni on niin koskettavan inhimillinen, täyteläinen, koominenkin.  Soittimena se on kankea, mutta puhutteleva ja aina vähän epävireessä.


Kaikki sivusoittimet ovat mukavia soittaa, ne tuovat mukavaa vaihtelua peruspianonsoitolle.  Sähköisten soittimien kanssa on useasti ongelmia (onneksi on osaavia tekniikan asiantuntijoita olemassa) ja mikä stressaavinta, niillä ei useinkaan pääse harjoittelemaan tarpeeksi. 


Orkesterihommissa sykli on nopea.  Stemmat harjoitellaan nopeasti ja ne ovat usein haastavia.   Monesti on vain viikko aikaa harjoitella uusia stemmoja, sitten pari harjoitusta ja keikka.  Mutta kivaa se on.  Sosiaalisuus on virkistävää. Pianistin päivätyöstä suuri osa on harjoittelua itsekseen.  Orkesterissa soittaminen on myös mukavaa vastapainoa opettamiselle.

 

Avanti Kiasma Marraskuu 2005, ohjelmassa oli Göbbelsin grooveja biisejä.

Pianistiesittely

Kristiina Juntun esittely konserttiohjelmia varten.


Tutkija

Jatkotutkintoprojektin tämänhetkisen vaiheen esittelyä. Curriculum Vitae

Tässä koko homma. 


Artikkelit

Kirjoittamiani artikkeleita.