Kuka?

 

Pianotaiteilija ja pianonsoitonopettaja Kristiina Junttu on tunnettu monipuolisena muusikkona ja opettajana.  Hän antoi ensikonserttinsa Sibelius-Akatemian konserttisarjassa 1997.


Hän on soittanut lukuisia soolokonsertteja sekä kotimaassa että ulkomailla.  Lisäksi hän toimii aktiivisena kamarimuusikkona sekä lied-pianistina.  Hänen vahvoja alueitaan esittäjänä on oman aikamme musiikki, jota hän soittaa mm. Avanti ja Zagros  -yhtyeiden riveissä. Hän on ollut mukana myös useissa eri taiteenaloja yhdistävissä produktioissa.


Kristiina Junttu aloitti opintonsa Tampereen Konservatoriossa. Ammattiopinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa Liisa Pohjolan, Jussi Siiralan ja Ilmo Rannan johdolla. Ulkomaisia jatko-opintoja hän on harrastanut Valéria Szerwanskyn johdolla Lontoossa sekä Hortance Cartier-Bressonin johdolla Pariisissa.    Tärkein opettaja on ollut säveltäjä György Kurtág, jonka opastuksella hän on syventynyt soolopiano- ja kamarimusiikkiin sekä Kurtágin omiin sävellyksiin.


Kristiina toimii tällä hetkellä pianonsoiton tuntiopettajana Itä-Helsingin musiikkiopistossa ja free-lancer kouluttajana. Lisäksi hän valmistui keväällä 2010 musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemian DocMus yksiköstä, aiheenaan pianopedagogiikka.Curriculum Vitae

 

Orkesterissa

Kuvaus orkesterimuusikon työstä. 


Tutkimus


Tutustu tohtorintutkintoni opinnäytteeseen verkossa.